Om Tess

Tess Lydeholt Berg är uppvuxen i Katrineholm men har bott i Göteborg, Värmland och bor nu i utkanten av Stockholm. Hon är skådespelare, manusförfattare, regissör, producent och sminkös, med fokus på de två förstnämnda. 

Intresset startade på gymnasiet då hon gick med i kulturskolans musikallinje. Sedan dess har erfarenheter och utbildningar växt på meritlistan. En musikalkurs på Balettakademin i Göteborg gick vidare till skådespelerilinje för film och teater på Molkoms folkhögskola. Här väcktes intresset för film och eget skrivande som resulterat i flera egna produktioner tillsammans med filmkollektivet Filmvännerna. Sedan stod Biskops Arnös utbildning “Att skriva dramatik” på tur att ta emot henne.
Tess har setts i kortfilmer, reklamfilmer, musikvideor, mordgåta, dramatiserade vandringar och interaktiva utbildningar.

Med en komsik känsla och erfarenheter av att arbeta med barn har hon även fått chansen att arbeta som barnunderhållare på event, färjor och kalas. Många gånger i den egenskapade karaktären Rubina som därefter fått en kortfilm, tv-pilot och fler kommande kortfilmer. Alla skapade av Tess och Filmvännerna.
Tess största ambitioner är att vara skådespelare men kan inte dra sig från att skriva och producera berättelser som kommer till henne. Hennes första kortfilm skrev, producerade, regisserade och spelade hon i 2012. Nästa projekt kom 2015 i novellfilmen “Som andra inte ser” i samarbete med Tobias Liljeros, därefter en kortfilm och en tv-pilot och fler projekt planeras 2018.


Tess har gestaltat karaktärer som är allt från en klantig girig piratkapten till trasig medmissbrukande dotter. Med hög närvaro, engagemang och känsla för karaktärens vilja.